Сила духовної музики може змінити свідомість!

Христо Воскрес1Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм проводить культурно-мистецькі заходи, приурочені святковим пасхальним подіям.

Напередодні заходів у філармонії відбулась прес-конференція з цієї нагоди.

Художній керівник та головний диригент Академічного камерного хор ім. Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Іван Богданов детально розповів про цикл концертів та заходів в рамках 7-ї Міжнародної Пасхальної асамблеї «Духовність єднає Україну».

− Цього року українська музична спільнота всьоме може долучитися до найбільшого міжнародного хорового фестивалю України «Міжнародної пасхальної асамблеї», − проінформував Іван Богданов. − Чернігівщину на урочистостях та концертах в Києві традиційно представляє Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Також в рамках асамблеї до Чернігова та чернігівської області приїздили з концертами українські та зарубіжні корифеї хорового мистецтва. 

Цього року заходи розширились −  відтепер «чернігівський вимір» міжнародної пасхальної асамблеї провадить цілий цикл концертів, благодійних акцій, та завдяки плідній співпраці з міським фестивалем дитячої хорової творчості «Воскреслий Христос дарує радість дітям» (директор Олена Савченко) спільно проводить «Восьмий міський фестиваль-конкурс дитячих хорів». Хори–переможці конкурсу-фестивалю візьмуть участь в традиційному циклі «Суботні концерти духовної музики в Борисоглібському соборі», де зможуть не тільки показати своє мистецтво публіці, але й повчитися у артистів хору ім. Д. Бортнянського. Також в циклі концертів заплановано вшанувати пам’ять видатних композиторів – ювілярів, відвідати з благодійними концертами військовий шпиталь, дитячий будинок, адже Воскресіння Христове – це свято радості і єдності для кожного . Саме тому девіз цьогорічної асамблеї: «Духовність єднає Україну».

Як відомо, духовна музика має сильні резонансові посили. Саме вона може навіть змінити свідомість людини. А тому в нинішніх умовах якось дивно чути, коли такі заходи духовного «єднання» відбуваються під егідою московської церкви, яка є частиною цієї, що «благословила» Путіна на війну з Україною.  Ось що відповів на аналогічне запитання під час прес-конференції художній керівник Іван Богданов (дивіться відео).

Детальна інформація за телефоном (0462) 675-854

Ще цікаві повідомлення

2 Thoughts to “Сила духовної музики може змінити свідомість!”

  1. Катерина

    Доброго дня,чи можу я поспілкуватися з автором цієї статті? і автором відео?

    1. Звичайно. Пишіть у рубриці «Напишіть нам» (верхній рядок головної сторінки сайту), або ж телефонуйте (номери зазначені у рубриці «Про нас» — верхня опція над назвою сайту).

Не бажаєте прокоментувати?